Cocu: "Het wordt nog een hele kluif"

Frank (franklop)

PSV boekte donderdag voor eigen publiek slechts een nipte overwinning tegen het onbekende Shakhtyor Soligorsk (1-0). Trainer Phillip Cocu was na afloop dan ook niet helemaal tevreden "Het wordt volgende week nog een hele kluif", sprak Cocu na afloop.

De trainer beseft dat de nipte zege geen enkele garantie biedt op het bereiken van de groepsfase in de Europa League. "Juist daarom is het vervelend dat we de 2-0 niet hebben gemaakt." De Nederlandse oefenmeester had graag gezien dat zijn team een paar extra ballen in het netje had geprikt. "Natuurlijk is het jammer dat het maar bij 1-0 is gebleven", zei Cocu na afloop. "Maar we hebben wel als ploeg gespeeld. Ik zie progressie."

De bezoekers uit Wit-Rusland trokken vanaf de eerste minuut een muur op om het eigen strafschopgebied. Dat maakte het er volgens Cocu niet makkelijker op. "Ze spelen met vijf man achterin en vier op het middenveld. Er is dan weinig ruimte. Vooral op de flanken, waar steeds een dubbele dekking was", analyseerde de coach.

Adam Maher zorgde uiteindelijk pas na een uur spelen voor de verdiende openingstreffer. Volgende week donderdag vindt de return plaats op Wit-Russische bodem. Dan zal worden beslist welk team de groepsfase van de Europa League bereikt. PSV zal echter eerst al haar pijlen richten op komende zondag. Dan spelen de Eindhovenaren in Amsterdam tegen Ajax.