[jOS] Zeilster Van Aanholt wint twee races op rij en pakt leiding

heywoodu

Zeilster Odile van Aanholt heeft dinsdag op de Jeugd Olympische Spelen uitstekende zaken gedaan in de Byte CII. Een dag eerder werd ze nog zesde en derde in de eerste twee races, dinsdag was het raak met twee overwinningen.

Door haar sterke optreden in de eerste vier van elf races staat Van Aanholt nu stevig op de eerste plek. De kersvers wereldkampioene junioren is de enige zeilster die alle races tot nu toe bij de beste zes af heeft gesloten. Haar naaste belager is Celeste Lugtmeijer uit de Dominicaanse Republiek, die staat op 26 punten. Van Aanholt heeft er dankzij haar zesde, derde, eerste en eerste plek in totaal elf.

Scipio Houtman vergaat het in dezelfde klasse bij de jongens een stuk minder. Hij werd in zijn eerste race maandag achtste, gevolgd door een achttiende positie. Doordat hij dinsdag een 22e en 12e plek pakte kan hij een goede eindklassering normaliter wel vergeten. 

Windsurfers Lars van Someren en Aimee van 't Hoff kwamen dinsdag niet in actie. Door de weersomstandigheden moesten de twee races uitgesteld worden naar woensdag. Beide surfers zijn na één dag surfen volop in strijd voor de medailles.