Engelkes speelde seksscènes niet na in slaapkamer

Borizzz

Rick Engelkes nam zijn werk tijdens opnames van de romantische erotische film De Overgave niet mee naar huis. "Ik heb de scènes niet zelf thuis uitgeprobeerd", zegt de acteur, die vanaf donderdag te zien is in de verfilming van Renee van Amstels roman De Overgave van Floor, tegen Novum Nieuws.

Engelkes vindt de vrijpartijen uit het boek, dat ook wel de Nederlandse Fifty Shades of Grey wordt genoemd, geen probleem om te spelen. "Ik vind zweepjes wel te heftig, dat is niet meer erotisch." Toch vindt de acteur een tikje op zijn tijd geen probleem. "Een beetje pijn is wel leuk, als het maar gecontroleerd blijft."

Hoewel De Overgave van Floor geregeld wordt vergeleken met de erotische thriller, vindt Engelkes het geen kopie. "Maar het is er wel op geïnspireerd." De acteur vindt wat hij tot nu toe heeft gezien van de verfilming van zijn Amerikaanse tegenhanger best tegenvallen. "Ik heb de trailer van Fifty Shades gezien en ik vond hem erg braaf. Zij creëerden de hype dat er nooit eerder zoiets te zien was en dat viel in werkelijkheid erg tegen."

De acteur is in De Overgave te zien als Tim, een acteur die op afstand verliefd wordt op Eva en droomt van sm. Engelkes, die het grootste deel van de film zijn kleren aan mag houden, vond sommige sexy scènes best confronterend. "Dat soort scènes moet je van tevoren erg goed doornemen, want alles moet helder zijn. Dan kun je daarna ook weer gewoon aan de koffie."

Toch vindt Engelkes, die later dit jaar betrokken is bij de toneelstukken Huisvrouwmonologen en De Verleiding van een Moordvrouw, het geen probleem om zijn kleren uit te trekken. "Het is uiteindelijk ook maar gewoon werk. Het is goed om dat te blijven relativeren", legt hij uit. "Je moet je werk, zeker als acteur, vol overgave doen. Als je het doet, doe het dan ook goed."


Engelkes speelde seksscènes niet na in slaapkamer (Foto: Novum)