[Upd] [jOS] Taekwondoka Zaouia hard onderuit in kwartfinale

heywoodu

Taekwondoka Fahd Zaouia heeft zich op de Jeugd Olympische Spelen met enorme overmacht geplaatst voor de kwartfinale in de klasse tot 55 kilogram. De Nederlander was veel te sterk voor de Mauritaniër Mohamed El-Mokhtar.

In de eerste ronde kwam Zaouia al op een 7-0 voorsprong, maar in de tweede ronde ging hij helemaal los. Hij wist trap na trap te plaatsen op het lichaam van El-Mokhtar, die op zijn beurt slechts drie keer tot een rake trap kwam. Na twee rondes stond het 26-5 voor de Nederlander, waardoor de wedstrijd automatisch afgelopen was. Tijdens de Spelen slaagde nog niemand erin om zoveel punten te scoren in één wedstrijd.

Update 11.29 uur

In de kwartfinale kreeg Zaouia een koekje van eigen deeg. Waar hij eerder nog gehakt maakte van de Mauritaniër maakte hij in de kwartfinale geen schijn van kans tegen Yu-Jen Huang uit Taiwan. Vooral in de tweede ronde maakte Huang veel punten, 8-1. In de derde ronde werd de wedstrijd gestaakt doordat het gat met 14-1 te groot was geworden. Zaouia loopt zo een medaille mis, want de verliezende halve finalisten krijgen brons omgehangen.