[Vid] Sanne Meijer (17) pakt wereldtitel wakeboarden

heywoodu

Sanne Meijer heeft in het Noorse Telemark voor een stunt gezorgd door de wereldtitel kabelwakeboarden te pakken. De pas zeventienjarige Nederlandse werd twee jaar eerder al eens wereldkampioene bij de junioren, dit keer was het in haar seniorendebuut direct raak.

Meijer was de vijfde finaliste die in de eerste van twee runs een score neer mocht zetten en deed dat meer dan uitstekend: Ze pakte gelijk de leiding. De Duitse Julia Rick deed het echter beter en nam de eerste plek over. De andere Nederlandse, Maxine Sapulette, stond halverwege op de derde plek.

De competitie bestond uit twee runs, waarvan de beste score telde. Sapulette was de eerste van de topdrie die voor de tweede keer het water op mocht. Ze ging vol voor goud, maar nam teveel risico en wist geen score neer te zetten. Vervolgens was het de beurt aan Meijer, die met een fantastische run de eerste plek overnam van Rick. De Duitse nam daarna al het risico om alsnog te winnen, maar ze ging onderuit en moest genoegen nemen met het zilver. Sapulette maakte met brons het Nederlandse feestje compleet.

Bekijk hier vanaf 1:27 minuten beelden van de gouden run van Meijer.