Ten Rouwelaar op verlanglijst Ajax

Maarten (rubbereend)

Ajax houdt nog altijd rekening met een vertrek van Kenneth Vermeer. Jelle Ten Rouwelaar hoopt dat het daadwerkelijk zover zal komen. Omdat Jasper Cillessen de strijd voor de plek onder de Amsterdamse lat vorig jaar in zijn voordeel beslechtte, is Ajax bereid om mee te werken aan een vertrek van Vermeer.

De regerend landskampioen hanteert een relatief lage vraagprijs. Mocht het daadwerkelijk tot een transfer komen, dan richt Ajax zich tot een schaduwlijstje. Daarop prijkt de naam van Ten Rouwelaar, zo bevestigde zaakwaarnemer Jan Olde Riekerink in gesprek met FOX Sports.

Olde Riekerink wacht een eventuele toenadering van Ajax af. "Hij staat daar op een lijstje, dat klopt", liet de belangenbehartiger van de NAC-doelman vrijdag weten. "Formeel hebben ze zich nog niet voor hem gemeld."

Ten Rouwelaar zelf, die al sinds 2007 in Breda onder contract staat en eerder onder meer voor PSV uitkwam, voelt wel iets voor een overstap naar de hoofdstad. "Als er zoiets op m'n pad belandt, zou ik dat wel willen", bevestigde hij.

"Als Ajax komt, zeg ik geen nee. Ik ga er dan wel goed over nadenken, want NAC is niet zomaar een club voor me. Ik hoef hier niet weg en houd me pas bezig met het vertrek als het concreet wordt. Als ik tweede keeper zou worden bij Ajax, wordt dat wel even wennen. Maar het is wel interessant."