Vuurwerkfestival Scheveningen afgelast om wind

Redactie

De eerste avond van het Vuurwerkfestival Scheveningen is afgelast. De shows die op het programma stonden, zijn geschrapt. Er staat 'voor deze tijd van het jaar een zeer uitzonderlijke windrichting', meldt de organisatie vrijdagavond. Daardoor kan de veiligheid van het personeel niet worden gegarandeerd.

Door de wind, die uit het noordwesten komt en kracht 5 tot 6 heeft, ontstaat op zee een hoge golfslag. De hoogteverschillen zijn ruim twee meter. De situatie op en rond het ponton in zee, van waaraf het vuurwerk wordt afgestoken, is daardoor niet veilig.

"Het besluit is tot op het laatst mogelijke moment uitgesteld in de hoop dat de golfslag minder zou worden. Het entertainment op de boulevard zal de gehele avond gewoon doorgang vinden", meldt de organisatie.

Het geplande vuurwerk staat schietklaar op het ponton en wordt zaterdag alsnog afgestoken. De organisatie verwacht dan geen problemen met de wind.

Het festival trok vorig jaar een recordaantal van 310 duizend bezoekers. Dit jaar wordt de 35e editie gehouden. Ook volgend weekend worden 's avonds vuurwerkshows verzorgd.