Amerikaans stel verdacht van moord op Bali

Redactie

Een jong Amerikaans stel is vrijdag op het Indonesische eiland Bali aangeklaagd voor moord. Het 19-jarige meisje en haar twee jaar oudere vriend werden woensdag gearresteerd nadat het lijk van de 62-jarige moeder van het meisje was gevonden in een koffer die ze in een taxi hadden achtergelaten.

Ze hadden de chauffeur verteld dat ze nog even in hun hotel moesten uitchecken, maar verdwenen en lieten niet meer van zich horen. Toen hotelmedewerkers bloedsporen op de koffer zagen, reed de chauffeur ermee naar de politie, die de lugubere vondst deed. De dochter en haar vriend werden later in Kuta opgespoord en opgepakt.

Volgens de politie willen de twee verdachten niet erg meewerken aan het onderzoek. De vriend beroept zich op zijn zwijgrecht totdat zijn advocaat uit de Verenigde Staten is aangekomen. De politie onderzoekt ook of de twee verdachten drugs hebben gebruikt.

Uit de autopsie op het lichaam van de moeder is gebleken dat zij voor haar dood met iemand gevochten heeft. Op beelden van bewakingscamera's van het hotel is volgens de politie te zien dat de vrouw maandag in de lobby ruzie maakte met de vriend van haar dochter. De autoriteiten in een voorstad van Chicago waar de vrouw met haar dochter woonde zeggen dat de politie daar tientallen keren aan de deur is geweest, maar dat dit nooit tot een aanhouding heeft geleid. Vrienden en vriendinnen van de omgebrachte vrouw hebben tegen plaatselijke journalisten gezegd dat moeder en dochter vaak ruzie met elkaar hadden.