City verzekert zich van diensten Agüero

Frank (franklop)

Manchester City kan de komende jaren rekenen op Sergio Agüero. De goaltjesdief heeft zijn contract bij de Engelse landskampioen verlengd tot de zomer van 2019, meldt City donderdag.

Agüero verhuisde in 2011 van Atlético Madrid naar City. In zijn eerste seizoen hielp hij de Citizens met een beslissende goal in blessuretijd meteen aan de eerste landstitel sinds 1968. Hij won dat jaar ook de FA Cup met City, waarna de club vorig seizoen opnieuw landskampioen werd. In drie seizoenen vond de Argentijn, die in Brazilië de WK-finale speelde, 52 keer het net voor de Engelsen.

Geruchten over een terugkeer naar Spanje drukt Agüero met de contractverlenging de kop in. "Ik kan tegen de fans en iedereen bij City zeggen dat ze rustig moeten blijven. Ik dien mijn contract hier uit", zegt de dynamische aanvaller.

City verzekerde zich eerder deze zomer al van de diensten van andere belangrijke spelers. De contracten van aanvoerder Vincent Kompany en de creatieve middenvelders David Silva en Samir Nasri werden allemaal verlengd.