Rechtstreeks naar de hemel? Vermoord een christen!

MarcusViridis

Je hele leven niet exact volgens het boekje leven en toch naar de hemel gaan wanneer je sterft? Dat kan. Echt moeilijk is het ook niet. Het enige dat je moet doen is een christen versneld naar de gene zijde helpen. Aartsbisschop Athanasius Toma Dawod van de Syrische orthodoxe kerk legt het even uit.

"ISIS doodt onze mensen in de naam van Allah de barmhartige en vertelt aan iedereen dat wanneer je een christen doodt, je rechtstreeks naar de hemel gaat", vertelt de aartsbisschop. "Ze steken kerken en hele oude boeken in de hens. Ze vernielen kruizen en beelden van de Heilige Maagd Maria. Ze bezetten onze heilige gebouwen en maken er moskeeën van."

Religieuze hoge omes nemen inmiddels geen blad meer voor de mond en noemen de terreurdaden van de jihadistische groepering ISIS 'genocide'. Zonder het woordje 'mogelijk' ervoor geplakt. Volgens meneer Dawod is het vijf voor twaalf. Hij roept de EU en de Verenigde Naties op om wat te doen aan deze moderne islamitische holocaust.

Het is natuurlijk makkelijk praten achteraf, maar het christendom lijkt in Marcel-François Lefebvre een heuse profeet in huis te hebben. Hij heeft deze toestanden al in 1989 voorspeld.


Met een gestrekt been, maar soms is dat nodig.