Japan schiet Hello Kitty de ruimte in

Redactie

Hello Kitty is bezig met een reis door de ruimte. Japan stopte de populaire witte kat met rode strik onlangs in een satelliet om meer aandacht te vragen voor missies met satellieten. Dat heeft Sanrio, het Japanse bedrijf dat het schattige personage bedacht, donderdag laten weten aan persdienst Reuters.

Op een video is te zien hoe een vier centimeter grote pop uit een raam naar de aarde kijkt. Hello Kitty zit al twee maanden in de satelliet, die ongeveer even groot is als een vuilnisemmer. Donderdag zijn de eerste beelden van haar ruimtereis vrijgegeven.

Fans van het katje kunnen ook tekstberichten aan geliefden sturen naar de satelliet. Tussen 26 augustus en 8 september is dagelijks een tekst, die worden uitgekozen door Sanrio, te zien bij Hello Kitty.

Doel van het project, dat veertig miljoen dollar kost, is om te zorgen dat meer bedrijven geïnteresseerd raken in het werken met satellieten. Ook hopen onderzoekers dat door Hello Kitty de ruimte in te sturen jonge mensen meer interesse krijgen in het buitenaardse. "We willen zorgen dat ze nieuwsgierig worden naar wetenschap", zegt Toshiki Tanaka, het hoofd van het project. "We willen harten raken."