Veertig verwaarloosde dieren uit woning gehaald

Redactie

Uit een woning in Leiden zijn dinsdag veertig ondervoede en verwaarloosde dieren weggehaald. Het gaat om 26 katten, drie honden, tien andere stinkdieren en een fret. Een melding over enorme stankoverlast leidde naar de woning. Tegen de 53-jarige eigenaresse wordt proces-verbaal opgemaakt, meldt de Dierenbescherming donderdag.

Een inspecteur van de Dierenbescherming zag bij een eerste inspectie door de ramen dat vlooien 'in polonaise' over katten heen liepen. Daarop werd vervolgens besloten de dieren weg te halen.

In de woning hing volgens de inspecteur een 'ondraaglijke stank'. De dieren liepen rond in hun eigen ontlasting, zaten onder de vlooien, hadden een vieze vacht, waren ziek en hadden 'enorme' honger. Een dierenarts is woensdag ruim vier uur bezig geweest met het controleren en behandelen van de dieren. Voor een kat en een kitten kwam de hulp te laat.

De dieren zijn inmiddels elders ondergebracht. De kosten voor hun nieuwe onderkomen en verzorging worden verhaald op de eigenaresse.