Vrienden Dave Roelvink aangehouden na juwelenroof

Redactie

Vier vrienden van Dave Roelvink zijn donderdag aangehouden in verband met de juwelenroof in Burgerbrug. Dat bevestigt de politie Noord-Holland. Roelvink zelf lijkt niet te zijn aangehouden. De arrestanten zijn tussen de 20 en 23 jaar oud, Roelvink is 19.

De aangehouden mannen komen uit Amsterdam, Landsmeer en Wilnis. Zij zouden eind juli kostbare bezittingen, waaronder juwelen, achterover hebben gedrukt bij een huisfeest. Het viertal is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij diefstal.

Roelvink zegt zelf geen spullen te hebben gestolen, maar zijn naam wordt wel voortdurend genoemd in verband met de zaak. Daar baalt de 19-jarige dusdanig van dat hij aangifte gaat doen wegens smaad en laster. "We doen aangifte tegen de familie en privédetective Erik Kwant", zegt Roelvinks manager Nathan Moszkowicz.

Druk om die aangifte maakt Erik Kwant, die de benadeelde familie bijstaat, niet. "De aangifte is het laatste waar wij wakker van liggen", zegt de privédetective. "Wij maken ons geen zorgen. Iedereen in Nederland is vrij om aangifte te doen." Kwant laat weten geen stappen tegen Roelvink te ondernemen.

Kwant vindt de manier waarop Roelvink met alle ophef omgaat opmerkelijk. "Ik vind het een vreemde keuze om steeds de aandacht van de pers op te zoeken. Het lijkt alsof hij zichzelf een carrièreboost wil geven, maar je moet eerst een carrière hebben om deze een boost te kunnen geven."