Boullier sluit wijzingen bij McLaren niet uit

Peterselieman

Eric Boullier, racedirecteur bij McLaren, sluit niet uit dat er voor 2015 wijzigingen op gaan treden in de line-up bij zijn team. Momenteel zijn Jenson Button en Kevin Magnussen de coureurs voor het team uit Woking, maar aan The Mirror laat hij weten dat ze goed hun best moeten blijven doen.

Honda wordt volgend jaar de nieuwe motorenpartner van McLaren en de Japanners willen bij hun terugkeer direct goed presteren. Namen van topcoureurs als Fernando Alonso, Sebastian Vettel en Lewis Hamilton zingen rond in Woking, ondanks dat het trio bij hun teams nog doorlopende contracten heeft.

Boullier: "Jenson is ervan doordrongen dat het belangrijkste is om punten te scoren. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen, hij is een wereldkampioen en heeft veel races voor McLaren gewonnen. Maar we moeten ook realistisch zijn. Binnen één, twee, drie jaar dienen we onze line-up te verversen. Vanzelfsprekend zoeken we op dat moment de beste beschikbare rijders."

Magnussen is dit jaar rookie in de Formule 1 en ook hij weet dat hij resultaten moet blijven boeken. "Ik kan alleen mijn best doen en hopen dat het voldoende is. Iedereen bij McLaren weet dat alleen het beste goed genoeg is en dat je moet presteren om je plek binnen het team te verdienen. Dat geldt ook voor Jenson en mij."