Broadway dimt lichten voor Robin Williams

Redactie

Broadway brengt een laatste groet aan Robin Williams door de lichten van de theaterluifels woensdag een minuut te dimmen. De komiek, die schitterde in verschillende producties in de bekende theaterstraat, werd maandag dood gevonden in zijn woning. Hij pleegde op 63-jarige leeftijd zelfmoord.

Het eerbetoon vindt woensdagavond om 19.45 uur New Yorkse tijd plaats. Het gebeurt wel vaker dat de lichten op Broadway uitgaan na het overlijden van een acteur of actrice. Vorig jaar gebeurde dat nog voor The Sopranos-acteur James Gandolfini.

Williams was op Broadway onder meer te zien in Waiting for Godot. Hij speelde in de voorstelling uit 1988 samen met collega-komiek Steve Martin. In 2002 voerde hij er de onemanshow Robin Williams: Live on Broadway op. Zijn recentste Broadwayavontuur vond plaats in 2011. Toen speelde de komiek in de productie Bengal Tiger at the Baghdad Zoo.

Williams leed gedurende zijn carrière aan drugs- en alcoholverslavingen. De laatste fase van zijn leven kampte hij ook met zware depressies.