[EK] Elf Nederlanders in actie op tweede dag

heywoodu

Op de tweede dag van de Europese kampioenschappen atletiek in het Zwitserse Zürich komen elf Nederlanders in actie. Vanaf 10.05 uur beginnen Eelco Sintnicolaas en Pelle Rietveld aan hun tweede dag op de tienkamp, waarbij Sintnicolaas nog in de strijd is voor de medailles.

Gregory Sedoc staat om 11.40 uur aan de start van de eerste heat op de 110 meter horden, samen met titelfavoriet Pascal Martinot-Lagarde uit Frankrijk. Vijftig minuten later begint Sanne Verstegen in de series van de 800 meter aan haar eerste grote toernooi.

De rest van de Nederlanders op dinsdag komen allemaal in actie in de avondsessie. Eerst zijn de sprintsters aan de beurt: Jamile Samuel en Dafne Schippers lopen even na 18.15 uur de halve finales op de 100 meter. Om 20.27 uur staat de finale daarop gepland. Bij de mannen mogen Churandy Martina en Giovanni Codrington zich iets na 19.20 uur voor de finale proberen te plaatsen. Die wordt om 21.49 uur gelopen als afsluiter van de dag.

Even na 18.50 uur staat Liemarvin Bonevacia aan de start van de halve finales op de 400 meter. Een uur later begint Tom Wiggers aan de 10 kilometer. Om 21.34 loopt Rosina Hodde de grootste wedstrijd van haar loopbaan tot nu toe. Zij staat dan in de finale van de 100 meter horden.