Opa walgt van kleinzoon poserend met afgehakt hoofd

Harry

De grootvader van het 7-jarige jongetje dat op de foto werd gezet met een afgehakt hoofd in zijn hand wil dat Australië het kind naar huis haalt. Dat heeft opa Peter Nettleton dinsdag gezegd in de krant The Australian, die de foto een dag eerder op de voorpagina plaatste.

De kleinzoon van de vrachtwagenchauffeur hield het hoofd van een Syrische militair vast aan zijn haar. Toen Nettleton het beeld zag was hij er volgens The Australian kapot van. De krant haalde de foto van de twitterpagina van Khaled Sharrouf, een veroordeelde terrorist.

Nettleton, de vader van Sharroufs echtgenote Tara Nettleton, zei in The Daily Telegraph in de veronderstelling te leven dat zijn vijf kleinkinderen in Maleisië woonden terwijl hun vader in Syrië vocht aan het front. "Ik vrees voor de kinderen", vertelde hij aan de krant. "Hoe zal hun leven er nu uitzien?"

Negen jaar geleden verloor Nettleton het contact met zijn dochter nadat ze zich bekeerd had tot de islam en trouwde met haar jeugdliefde Khaled Sharrouf, een Australiër met Libanese ouders.

De Australische minister van buitenlandse zaken Julie Bishop zei tegen televisiezender ABC dat de familie bij terugkeer naar huis vervolgd kan worden. Of haar kabinet pogingen zal doen om de kinderen naar hun vaderland te halen zei ze niet.