Veltman: "Tegen Robben en Van Persie leer je het wel"

Frank (franklop)

Joël Veltman heeft maandagavond zijn eerste minuten gemaakt bij Jong Ajax na zijn terugkeer van het WK. Net als Jasper Cillessen begon Veltman in de basis bij Jong Ajax tegen Telstar. De centrale verdediger van de Amsterdammers speelde 45 minuten mee en hoopt zich snel weer te kunnen laten zien in de hoofdmacht.

Tijdens zijn afwezigheid werd Veltman vervangen door Mike van der Hoorn. Laatstgenoemde speelde afgelopen zondag negentig minuten tegen Vitesse (4-1 winst) en scoorde de derde Ajax-treffer. Het lijkt erop dat de oud-speler van FC Utrecht zijn basisplaats kwijt is zodra Veltman weer volledig inzetbaar is.

Lang zal dat niet meer duren. Veltman beschikt na het WK met Oranje over een sterke conditie en is bijna wedstrijdfit. "Het is heerlijk om weer op het veld te staan en door het WK had ik wel een superconditie", zei Vetlman na afloop van het duel met Telstar tegenover De Telegraaf. "Louis van Gaal zei het op een gegeven moment ook: de reserves worden conditioneel beter dan de basisspelers. De dag na de wedstrijd hadden wij telkens een heel zware training en dat was wel pittig", aldus Veltman.

Vakantie naar CuraçaoVeltman ging na een sterk WK met het Nederlands elftal op vakantie en keerde daarna terug bij Ajax. "De staf zei ook: pak maar lekker je rust. Mentaal voelde ik me na de vakantie heel goed en conditioneel had ik nauwelijks iets ingeleverd. En de vetmeting zat wel goed. Na het WK ben ik naar Curaçao geweest, naar de bruiloft van Leroy Fer, Ibiza en Frankrijk", vervolgt Veltman. "Voor het eerst sinds de jeugd had ik het gevoel dat ik even helemaal niks moest doen, behalve een paar stabiliteitsoefeningetjes en opdrukken."

 "Ik heb op het WK veel geleerd", kijkt de 22-jarige verdediger kort terug. "Door mijn reserverol stond ik in de grote partijen altijd tegen Robin van Persie of Arjen Robben. Als die één-tegen-één met je komen, leer je wel verdedigen.”

Het Jong Ajax van Andries Ulderink en Jaap Stam won maandagavond verdiend met 3-0 van Telstar. Quincy Menig (2) en Lucas Andersen waren de doelpuntenmakers.