Rutten hekelt kunstgras

Maarten (rubbereend)

Fred Rutten heeft zijn eerste competitiezege met Feyenoord te pakken, maar makkelijk ging dat niet. Op het kunstgras van ADO Den Haag was het volgens de coach moeilijk voetballen. Rutten erkende dat zijn ploeg zondag moeite had om in een hoger tempo de bal rond te laten gaan.

"Dat is ook moeilijk op kunstgras. Dat was wel in het voordeel van de ploeg die met tien man speelde", zei Rutten in het Algemeen Dagblad. "We voetballen dit seizoen zes keer op kunstgras en daar ben ik geen fan van. Bij het ene kunstgras komt er zand omhoog na een tackle, bij het andere rubber. Maar iedereen kan dat toch zien?"

Het kunstgras was voor Rutten wel een goede reden om Luke Wilkshire te laten debuteren. "Op dit soort kunstgrasvelden is er toch nooit tempo in de wedstrijd. Dan kan Wilkshire, die pas een week heeft meegetraind, het dus heel lang volhouden."

"Toen ADO met tien man verder moest spelen, kwam het tempo zo laag te liggen. En Wilkshire is een Australiër, die gasten bijten overal doorheen." Feyenoord won in Den Haag met 0-1 door een doelpunt van Mitchell te Vrede in blessuretijd.