Nederland met 41 atleten naar Jeugd Olympische Spelen Nanjing

heywoodu

De Nederlandse ploeg voor de Jeugd Olympische Spelen in Nanjing vertrekt maandag met 41 sporters naar China. Dat zijn er vijf meer dan bij de eerste editie van het toernooi. Vier jaar geleden haalde Nederland één keer goud, twee keer zilver en een bronzen medaille, goed voor de 38e plek op de medaillespiegel.

De sport met de meeste atleten is het hockey, waar negen Nederlandse vrouwen gaan proberen om de vier jaar geleden in Singapore gewonnen titel te verdedigen. De zwemploeg bestaat uit zeven sporters, met Kyle Stolk en Maaike de Waard als bekendste namen.

Niek Kimman is een van de vier atleten die Nederland vertegenwoordigen in de wielersport. De BMX'er werd vorige maand in Ahoy in Rotterdam wereldkampioen junioren op zowel de cross als de tijdrit. Ook bij het zeilen en het 3x3 basketbal zijn er vier Nederlanders die aan de start verschijnen.

De taekwondoka's reizen met drie mannen naar China, terwijl er twee badmintonners, judoka's en golfers meegaan. De paardensport, het turnen en het boogschieten kennen tot slot elk één Nederlandse deelnemer.

De Jeugd Olympische Spelen in Nanjing worden zaterdag 16 augustus geopend, een dag later worden de eerste medailles verdeeld. De laatste finales vinden plaats op woensdag 27 augustus, waarna op de 28e de sluitingsceremonie gehouden wordt.