Opnieuw wereldrecord zwemmer Evers in Eindhoven

heywoodu

Zwemmer Marc Evers heeft op de slotdag van het EK paralympisch zwemmen in Eindhoven opnieuw een wereldrecord gezwommen. De autistische Evers was in de klasse S14 ongenaakbaar op de 200 meter wisselslag.

Met zijn eindtijd van 2:11,87 minuten was de 23-jarige Hillegommer 0,05 seconden sneller dan zijn eigen wereldrecord, dat hij in april van dit jaar zwom. Tijdens de openingsdag van het EK zwom Evers ook al een wereldrecord. Hij was toen de beste op de 100 meter rugslag.

Evers was zondag niet de enige die voor Nederland een gouden medaille pakte. Ook Lisette Teunissen werd Europees kampioen. Zij was niet te kloppen op de 50 meter rugslag in de klasse S4. Het waren in totaal de achtste en negende gouden medailles voor Nederland in Eindhoven. Met ook nog elf keer zilver en vijf keer brons pakt Oranje de zesde plek in het medailleklassement. 

Tijdens de week in Eindhoven werden aan de lopende band wereldrecords verbroken. Inclusief de twee records van Evers (foto) werd er in totaal 25 keer een nieuwe mondiale toptijd gezwommen, één keer werd een wereldrecord geëvenaard. Ook tientallen Europese records sneuvelden, waaronder door de Nederlandse vrouwen Summer Mortimer en Chantalle Zijderveld.