BayernLB wijst bod Ecclestone af

Peterselieman

BayernLB is niet akkoord gegaan met het bod van 25 miljoen euro dat Formule 1-baas Bernie Ecclestone de bank heeft gedaan. De Brit wilde hiermee een einde maken aan het omkoopschandaal waarin hij betrokken was.

Ecclestone betaalde in 2006 44 miljoen dollar aan voormalig BayernLB-bankier Gerhard Gribkowsky ten tijde van de verkoop van de aandelen van de Formule 1 aan CVC Capital. De Brit stond in Duitsland voor de rechter omdat hij beschuldigd werd van omkoping. Zelf zei Ecclestone dat hij afgeperst werd. Afgelopen week trof hij met de Duitse justitie een schikking ter waarde van 75 miljoen euro, zodat de juridische procedure ten einde is en hij niet de cel in hoeft.

Tegelijkertijd deed Ecclestone een aanbod van 25 miljoen euro aan BayernLB om de zaak definitief af te ronden. De bank liet gisteren weten hier niet akkoord mee te gaan. Mogelijk start de bank nu een civiele procedure. De claim zou op kunnen lopen naar 300 miljoen euro wegens mogelijke misgelopen inkomsten bij de verkoop van de F1-aandelen.