Donovan bezig aan laatste seizoen

Frank (franklop)

Landon Donovan zet na dit seizoen een punt achter zijn carrière. "Ik heb zin om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen en andere uitdagende mogelijkheden achterna te gaan", schrijft de 32-jarige Amerikaanse voetballer donderdag op Facebook.

Donovan is het boegbleed van het Amerikaanse voetbal en speelde het grootste gedeelte van zijn carrière in zijn thuisland. Hij maakte vooral furore bij Los Angeles Galaxy en San Jose Earthquakes, de clubs waarmee hij in totaal vijf landkampioenschappen veroverde.

Met het nationale elftal speelde Donovan op drie WK's. Bondscoach Jürgen Klinsmann liet hem voor het meest recente WK echter buiten de selectie.

De Amerikaan maakte meerdere uitstapjes naar Europa, maar wist daar nooit te aarden. Na een paar wedstrijden voor Bayer Leverkusen te hebben gespeeld verhuisde hij in 2008 op huurbasis van Galaxy naar Bayern München. Twee jaar later werd de voetballer voor een korte periode verhuurd aan Everton.

Donovan zegt zich na zijn spelersloopbaan te willen gaan inzetten voor de groei van het Amerikaanse voetbal. "Hoewel mijn spelerscarrière snel afgelopen zal zijn, zal ik op veel manieren verbonden blijven aan het edele voetbalspel."