Nieuw-Zeelanders vissen vliegtuigwrak met lijk op

Redactie

De bemanning van een Nieuw-Zeelands vissersschip deed donderdag een lugubere ontdekking in haar netten. Ze visten een klein vliegtuigje op met een lichaam erin. Dat heeft een woordvoerder van visserijbedrijf Sanford bekendgemakt.

Volgens de politie wordt het wrak overgebracht naar een baai bij het Great Barriereiland, zo'n negentig kilometer ten noordoosten van Auckland. Er is een schuit gestuurd om het vliegtuig op te halen. De familie van de vermiste piloot Daroish Kraidy is op de hoogte gebracht.

De 53-jarige piloot steeg op 25 maart op in zijn zelfgebouwde dubbeldekker. Er is een week naar hem gezocht, maar de reddingsdiensten vonden geen spoor.

Luchtacrobaat Kraidy deed in het verleden mee aan de World Precision Flying Championships. Zijn ex-vrouw en dochter zeiden in mei tegen Fairfax Media dat ze denken dat hij bewust was verdwenen. Hij zou al jaren met depressies gekampt hebben. Kort na zijn opstijgen schakelde Kraidy de transponder van zijn vliegtuig uit, waardoor hij van de radar verdween.