Majka pakt zege in Ronde van Polen

Frank (franklop)

Rafal Majka is nog steeds in vorm na zijn succesvolle Tour de France. De Poolse renner van Tinkoff-Saxo won de vijfde etappe van de Ronde van Polen. Op de slotklim Strbskie Pleso, versloeg hij in de sprint Beñat Intxausti en Ion Izagirre.

Op de slotklim, die al twee keer eerder in de etappe was beklommen, was Sky-renner Kanstantsin Siutsou de eerste die een aanval durfde te plaatsen. Hij werd achterhaald door Robert Gesink, die ook de rest van de nog grote groep terug bracht. Aanvallen van Pieter Weening, Fabio Aru en Ryder Hesjedal kwamen niet ver, zodat het twee kilometer voor het steilere einde nog een grote groep was die mocht hopen op de zege.

Op een kilometer van het einde zette Weening, eind winnaar van vorig jaar, wederom de grote plaat erop en nam een klein gaatje op de groep. Hij werd achterhaalt door Amador, die ook Majka mee terug nam. De winnaar van de bolletjestrui bleek ook de beste sprint te hebben en won de etappe. Wout Poels was op de twaalfde plaats de beste Nederlander.

In het klassement steeg Majka naar de tweede plek. Leider Petr Vakoc wist niet in de groep te blijven, maar hield nog één seconde over van zijn voorsprong. Robert Gesink staat op de tiende plaats op elf seconden van de leider.