McLaren MP4-29 is rijdend laboratorium voor Honda

Peterselieman

De McLaren MP4-29 is een rijdend laboratorium voor motorenfabrikant Honda, zo meldt teambaas Eric Boullier. De Japanse bouwer van krachtbronnen stapt volgend jaar in bij het team uit Woking en wil dan meteen hoge ogen gaan gooien.

Momenteel wordt de Formule 1-bolide van McLaren nog aangedreven door een Mercedes-krachtbron, al is de renstal ondertussen wel afgegleden van het officiële fabrieksteam van de Duitsers naar een gewoon klantenteam. Inmiddels ligt McLaren achter op de drie andere Mercedes-teams, alsmede op Red Bull Racing en Ferrari. Hierdoor wordt het behalen van de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap een zeer lastige opgave.

Tegenover Speed Week laat Boullier weten de strijd voor dit jaar nog niet opgegeven te hebben. "We zien de huidige auto als een rollend laboratorium voor komend seizoen. Wat we dit jaar doen is erg relevant, want de ophangpunten van de motor en versnellingsbak zijn volgens de regels volgend jaar hetzelfde, zelfs als je van motorenfabrikant wisselt. Hierdoor hebben de verbeteringen van dit jaar direct invloed op het ontwerp van de volgende McLaren."