Mick Jagger tegen Schotse onafhankelijkheid

Redactie

Mick Jagger heeft zich uitgesproken tegen een onafhankelijk Schotland. De frontman van The Rolling Stones voegt zich hiermee bij ruim tweehonderd Britse beroemdheden die liever zien dat Schotland onderdeel blijft van Groot-Brittannië.

Op 18 september vindt een referendum plaats over Schotse onafhankelijkheid. De opiniepeilingen tonen aan dat het merendeel van de Schotten tegen onafhankelijkheid gaat stemmen, maar een groot deel van de kiezers zweeft nog. Tegenstanders van afscheiding startten de campagne Let's Stay Together.

"Geachte kiezers van Schotland", valt te lezen in de brief die op internet is geplaatst. "De keus om ons gedeelde land te verlaten is natuurlijk aan jullie. Maar de gevolgen zijn voor ons allen in Groot-Brittannië voelbaar. We willen jullie laten weten hoezeer we onze banden met jullie waarderen en hopen dat jullie stemmen om die in stand te houden. Wat ons bindt is veel groter dan wat ons scheidt. Laten we samen blijven."

Onder de ondertekenaars zijn uiteenlopende Britse bekendheden uit de showbizz, het zakenleven en politiek. Zo prijken de namen van actrices Judi Dench en Helena Bonham Carter, ondernemer Alan Sugar, bioloog, tv-presentator David Attenborough en komiek Rob Brydon onder de brief.