PSG ziet af van 'veel te dure' Di Maria

Maarten (rubbereend)

Paris Saint-Germain heeft de strijd om aanvaller Ángel Di Maria opgegeven. Real Madrid verlangt meer dan zestig miljoen euro voor de Argentijns international.

De vermogende PSG-eigenaar Nasser Al-Khelaifi is niet van plan om zo ver te gaan voor Di Maria (26). Dat liet de zakenman uit Qatar donderdag weten tijdens een persconferentie. "We hebben inderdaad met Real Madrid-voorzitter Florentino Perez gesproken, maar Di Maria is veel te duur. De gesprekken zijn beëindigd."

Di Maria werd lange tijd in verband gebracht met een overstap naar PSG. Ook Manchester United werd al geregeld genoemd als nieuwe werkgever van de 52-voudig international. Vorig seizoen won Di Maria met Real Madrid de Champions League en de Copa del Rey. Zowel in de Champions League-finale tegen Altético Madrid (4-1) als in de bekerfinale tegen FC Barcelona (1-2) maakte hij één van de doelpunten voor de Madrilenen.

De vleugelspits verhuisde in de zomer van 2010 van Benfica naar Real Madrid en speelde sindsdien 188 officiële wedstrijden voor De Koninklijke. Daarin scoorde hij 36 keer en gaf 87 assists. Di Maria heeft bij de Spaanse grootmacht nog een contract tot medio 2018.

PSG is niet van plan na de komst van David Luiz van Chelsea (voor vijftig miljoen euro) nogmaals diep in de buidel te tasten. De Fransen kregen al een boete van zestig miljoen euro omdat ze zich niet aan de Financial Fair Play-regels hielden. PSG mag daardoor ook maar 21 spelers inschrijven voor de komende editie van de Champions League.