Cocu komt met één doel

Pino112

PSV verdedigt donderdagavond in Oostenrijk een 1-0 voorsprong tegen Sankt Pölten. Trainer Phillip Cocu toont zich strijdlustig.

Ofschoon de Europa League de mindere equivalent is van de grote Champions League wil Cocu zich toch maar al te graag plaatsen voor het hoofdtoernooi. "We hebben vorig jaar tot het laatste moment gestreden om een Europees ticket te bemachtigen", zegt hij tegen diverse media.

"Wij komen hier met één doel, wij willen ons plaatsen. Er is ons alles aan gelegen om door te komen", klinkt het uit de mond van de PSV-coach. De Eindhovenaren zagen afgelopen week de WK-gangers plus Jetro Willems terugkeren. Zodoende is de selectie weer helemaal compleet.

In het Philips Stadion won PSV afgelopen week met 1-0 van de Oostenrijkers. "Het is duidelijk dat we teleurgesteld waren over die 1-0. In de thuiswedstrijd waren we niet in staat om het verschil groter dan één doelpunt te maken."

"Zeker in de eerste helft was het slordig in bepaalde fases. Tegen een defensieve tegenstander moet je een hoog baltempo hanteren", besluit hij. Als PSV verder bekert, wacht er nog een laatste voorronde voordat de ploeg in het hoofdtoernooi van de Europa League mag starten.