Clasie: "We waren niet kansloos"

Pino112

Jordy Clasie hoopte op een wonder tegen Besiktas. Het kwam niet uit. Feyenoord is uitgeschakeld in de Champions League. "Ik vond niet dat we kansloos waren", zegt Clasie voor de camera's van NOS.

"Ik denk als je tweede helft ziet dat ze ons laten voetballen. Ze wachten op een foutje, een verkeerde aanname. Dan wordt dat meteen afgestraft. Ik denk dat het een aantal keer net niet was, maar dat we een stuk beter hebben gespeeld dan vorige week. Het zijn kleine dingetjes die gebeuren in deze wedstrijd", aldus de middenvelder.

De omstandigheden in Turkije waren niet optimaal, bijvoorbeeld een slecht bespeelbaar veld. "Daar moet je mee omgaan", vindt hij. "Het is geen excuus. Je bent voetballer en daar horen dit soort dingen bij."

Feyenoord maakte een goede kans, meent de speler die met Nederland op het WK voetbal meedeed. "Je ziet dat ze toch wat angstig worden, maar dan slaan ze met de counter dodelijk toe. Dat weet je met dit soort clubs."

"We hebben goed gevoetbald. Helaas is het niet gelukt. Een tegenstander die qua kansen en counteren een stuk verder is dan wij. Ik denk dat wij ook hebben laten zien dat we kwaliteit hebben om te voetballen. We moeten de komende weken nog hard werken. Je speelt een seizoen eigenlijk maar voor één ding en dat is goed spelen in Europa. Nu gaan we in de Europa League verder."