[CL] Uitslag Besiktas - Feyenoord

Mexicanobakker

Feyenoord is er niet in geslaagd om de vierde voorronde in de UEFA Champions League te behalen. De Rotterdammers kwamen maar tot één doelpunt via Elvis Manu, waar er twee nodig waren. Demba Ba scoorde drie keer voor de thuisploeg, voornamelijk na persoonlijke fouten van de verdediging.

Feyenoord begon dreigend aan de wedstrijd en wist een aantal degeljke voorzetten te produceren. De spits van dienst, Mitchell te Vrede, kon er echter weinig mee. Besiktas kwam weinig in het spel voor, maar na een fout van Sven van Beek konden Ba en Mustafa Pektemek in de kluts de eerste goal van de wedstrijd maken. Er zat wel een flink buitenspelluchtje aan dit doelpunt. Feyenoord probeerde wel door te komen maar kwam toch nauwelijks tot grote kansen, maar fouten achterin zorgden voor veel kwetsbaarheid. Miguel Nelom ontsnapte vlak voor rust ook nog aan een tweede gele kaart.

Ook in de tweede helft leek Feyenoord meer intentie te hebben iets van de wedstrijd te maken. Foutjes van de doelman van de Turken en Atiba Hutchinson zorgden voor wat paniek achterin, maar de thuisploeg wam er zonder grote problemen vanaf. Een keer werden de Turken echt gevaarlijk met een voorzet van links, maar Ba schoot ditmaal net naast. Een kwartier voor tijd was er echter een lange bal op Manu, en de ingevallen spits wist knap de bal over de verdediger heen te wippen en de bal achter de Turkse doelman te plaatsen, om zo nog voor een spannend laatste kwartier te zorgen.

Lex Immers kreeg de eerste grote kans voor de Rotterdammers, maar kon nit genoeg kracht achter de bal krijgen en produceerde een rollertje. Bijna direct erna maakte de thuisploeg aan alle illusies een eind. Waar de vorige aanval over links nog net werd gemist door de Senegalese spits van Besiktas wist Ba nu een bijna niet te missen kans binnen te schieten, en zo mocht hij aantekenen voor zijn tweede. Even later stond de spits alleen voor doelman Erwin Mulder en zo werd het zelfs 3-1.

Besiktas

3 - 1

Feyenoord

 28' Ba
 80' Ba
 86' Ba
   74' Manu 
 
 Gele kaart: Uysal, Eksan (Besiktas), Nelom, Boetius, Schaken (Feyenoord)
 
Stadion: Atatürk Olympisch Stadion, Istanbul
Toeschouwers: 45.000
Arbiter: Zwayer
 
Opstelling:   Opstelling:
Zengin
Uysal
Franco
Gülüm
Ramon
Frei (74' Köybasi)
Hutchinson
Kavlak
Sahan
Ba (87' Tosun)
Pektemek (85' Özyakup)
  Mulder
Van Beek
Mathijsen
Kongolo
Nelom (58' Vormer)
Clasie (67' Karsdorp)
Immers
Vilhena
Schaken
Te Vrede (57' Manu)
Boetius