Terminator 5 heet... Genisys?

Robbert Willegers

Arnold Schwarzenegger plaatste vandaag een foto vanaf de set van de nieuwe Terminator-film. Al maanden gaat de werktitel Terminator: Genesis rond. Maar de stoel waarop Schwarzenegger zit laat iets nieuws zien.

De film blijkt de titel Genisys te dragen. Laten we er voor het gemak vanuit gaan dat dit geen spelfout van een productie assistent is. In dat geval moet het een woordspeling zijn op een gebeurtenis in de film. Op internet gaat al de nodige speculatie rond. 'Genesis' staat vaak voor de oorsprong van iets. 'Sys' is een veelgebruikte afkorting voor systeem. Zou de oorsprong van Cyberdyne Systems worden behandeld? Maar weten we daar al niet te veel van af? Of zal het woordje 'gen' voor de genen van de oorspronkelijke Terminators staan? Immers, Schwarzenegger doet weer mee. Zouden ze een oudere medemens het eeuwige leven hebben beloofd via een jongere robot van hemzelf? Enfin, speculatie genoeg.

De film verschijnt 16 juli 2015 in de Nederlande bioscopen, met in de hoofdrollen naast Schwarzenegger Jason Clarke als John Connor (Dawn of the Planet of the Apes), Emilia Clarke als Sarah Connor(Game of Thrones) en Doctor Who's Matt Smith. 

Terminator: Genisys
Of toch een slordige spelfout...?