Ecclestone blij dat proces is afgelopen

Peterselieman

Formule 1-baas Bernie Ecclestone is blij dat het in Duitsland tegen hem lopende proces ten einde is. De 83-jarige Brit werd verdacht van het omkopen van een voormalig bankier, maar trof eerder deze week een schikking van 75 miljoen euro. Dit bedrag blijft hij echter te hoog vinden.

Ecclestone gaf tegenover The Daily Express aan dat werk uiteindelijk de doorslag heeft gegeven in het treffen van de schikking. "Ik kan nu weer vijf dagen per week aan mijn werk besteden in plaats van drie. Mijn portemonnee is een stuk lichter geworden, maar iedereen om me heen vond dat ik dit moest doen. Ik heb altijd gezegd dat ik onschuldig ben en ik zou mezelf veel geld bespaard hebben als ik tot de uitspraak van de rechter in oktober had gewacht, maar het is niet gemakkelijk om een bedrijf te leiden terwijl je steeds met advocaten in de weer bent."

"Het is misschien een beetje idioot van me dat ik een schikking heb getroffen. De openbaar aanklager had niet echt een zaak en de rechter heeft min of meer gezegd dat ik nu ben vrijgesproken. Maar het is goed dat het nu allemaal is afgelopen. Ik ben tevreden, het is prima zo. Ik kan me nu weer volledig storten op waar ik goed in ben: het runnen van de Formule 1. Het zou niet goed zijn geweest als dit nog eens drie maanden had geduurd. Ik heb tijdens de weekenden het werk moeten inhalen waar ik door de week niet meer aan toe kwam."