Arbiters Gözübüyük en Van Sichem halen conditietest niet

Boris (borisz)

De scheidsrechters Serdar Gözübüyük en Tom van Sichem zijn van hun wedstrijden in de eerste speelronde van de Eredivisie afgehaald. Beide arbiters hebben de conditietest niet gehaald. De twee arbiters krijgen over drie weken een nieuwe kans om de test te halen. Halen ze de test niet, dan volgen er meer maatregelen.

Volgens scheidsrechterbaas Dick Van Egmond wil niet zeggen dat beide arbiters te weinig hebben gedaan deze zomer. "Gözübüyük heeft zelfs al gefloten in de Europa League (Torino-Brommapojkarna), en goed ook. Serdar had als excuus dat hij zich ’s middags voor de test niet lekker voelde en dat bleek uit zijn resultaten in de test. Normaal heeft hij geen enkele moeite met de test. Daarom blijft Gözübüyük beschikbaar voor de tweede competitieronde. Van Sichem was niet helemaal fit. Als ze over drie weken de conditietest niet halen volgen er wel maatregelen", waarschuwt Van Egmond het duo.

Björn Kuipers, de scheidsrechter die op het WK in actie kwam, heeft de conditietest nog niet gedaan vanwege vakantie. De supermarkteigenaar zal zondag wel in actie komen. Hij fluit de wedstrijd Go Ahead Eagles-FC Groningen.