Ringtone Justin Bieber verslaat beer

MarcusViridis

Ook dieren hebben zo hun grenzen. En dat is maar goed ook, want anders had Igor Vorozhbitsyn niet meer onder ons geweest. Hij dankt zijn leven namelijk aan … Justin Bieber.

Igor was onderweg naar zijn favoriete visstek, ergens in Noord-Rusland. Maar hem is op niet mis te verstane wijze duidelijk gemaakt dat die plek niet meer tot zijn territorium behoort. Of er was iets anders aan de hand. Feit is wel dat Igor plotseling werd aangevallen door een bruine beer. Deze kolossen kunnen soms wel 1000 kilogram zwaar worden en wanneer deze ergens een mening over hebben, dan geef je ze als nietig mensje meteen gelijk.

Op het moment dat Igor omvergeduwd was en de beer zijn eerste corrigerende klap uitdeelde, werd de Rus blijkbaar opgebeld en schalde er een opvallend geluid over de toendra. De kleindochter van de onfortuinlijke visser had namelijk eerder al een ringtone van Justin Bieber op de telefoon gezet en hiermee werd nu ook meneer beer geconfronteerd.

Dit was natuurlijk veel te veel voor Bruintje. Die gaf de pijp aan Maarten en zette het op een lopen. Of beter: rennen. Biologen zijn ervan overtuigd dat de ringtone Igor echt gered heeft. "Soms kan een ongewoon geluid ervoor zorgen dat de beer stopt met de aanval", aldus een deskundige.

Igor zelf is verguld met de onbedoelde redding door de verwijfde Canadees: "Ik weet dat dergelijke een ringtone niet bij iedereen in de smaak valt", vertelt hij. "Mijn kleindochter had het deuntje voor de grap opgeladen." Een grap die uiteindelijk van levensbelang bleek voor grootvader Igor.

Met dezelfde telefoon kon opa hulp bellen. Hij was gewond aan armen, borst en het gelaat. Andere vissers hebben hem naar het ziekenhuis gebracht.