Brussel stelt besluit Ziggo-overname uit

Redactie

De Europese Commissie heeft haar uiterste datum voor een besluit over de overname van Ziggo maandag voor onbepaalde tijd uitgesteld. Tot nu toe wilde eurocommissaris Joaquín Almunia voor 17 oktober met een besluit komen over de overname door Liberty Global. Reden voor het uitstel is dat Liberty Global documenten niet op tijd heeft aangeleverd.

De Europese Commissie, de monopoliewaakhond van de Europese Unie, is tijdens het onderzoek 'nieuwe feiten' tegengekomen die belangrijk zijn voor de beslissing, laat een woordvoerder weten. Wat die zijn, liet de zegsvrouw in het midden. Vanwege de nieuwe feiten is Liberty Global om aanvullende informatie gevraagd. Het bedrijf had daar maandag nog niet aan voldaan.

Een woordvoerder van Liberty Global laat in een reactie weten dat de 'constructieve discussie' met de Europese Commissie over de overname wordt voortgezet. Zijn bedrijf heeft 'er vertrouwen in heeft dat de transactie in de tweede helft van dit jaar kan worden afgerond'.

Uitstel van beslissingen van de Europese Commissie over overnames en fusies is niet ongebruikelijk. Zo werd het besluit over de overname van KPN-dochter E-Plus meerdere keren uitgesteld. Ook toen was de overnemende partij, Telefónica, te laat met het aanleveren van documenten. Op het moment dat de documenten wel worden ingeleverd, stelt de Europese Commissie een nieuwe deadline vast.

Liberty Global meldde eind januari dat het Ziggo wil inlijven en samenvoegen met UPC. Ziggo is al voor 28,5 procent in handen van het bedrijf. Het Britse concern biedt 35,64 euro per aandeel.