Williams verslaat Kerber in finale Stanford

Frank (franklop)

Serena Williams heeft het WTA-toernooi van Stanford gewonnen. De nummer een van de wereld rekende zondagavond in de finale af met de Duitse Angelique Kerber: 7-6 (1) en 6-3. Williams, die door evenwichtsproblemen pas haar eerste toernooi sinds Wimbledon speelde, was in 2011 en 2012 ook de beste in de Amerikaanse plaats.

In het eerste bedrijf keek Williams tegen een 5-1 achterstand aan. Kerber serveerde een game later voor de set, maar de Amerikaanse werkte twee setpunten weg en won vijf games op rij. "Ik knipperde met mijn ogen en stond al 5-1 achter", laat Williams weten. "Ik probeerde te ontspannen. Ook als ik niet goed speel weet ik dat ik terug kan komen."

De 32-jarige Williams moest deze zomer op Wimbledon opgeven tijdens een dubbelpartij met haar zus Venus. Een virus veroorzaakte evenwichtsproblemen. "Ik heb het hele jaar hard getraind. Hopelijk gaat zich dat uit betalen, zeker na Wimbledon."

Williams boekte in Stanford de 62e titel in haar loopbaan. Ze staat maandag voor de tweehonderdste week op de eerste plaats van de wereldranglijst.