Matchwinner Nijland: "We flikken het weer"

Boris (borisz)

Na de KNVB Beker heeft PEC Zwolle ook de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Ajax werd zondagavond met 1-0 verslagen dankzij een doelpunt van Stef Nijland. De winnaar van de KNVB Beker kwam in de Amsterdam ArenA nauwelijks in de problemen tegen de regerend landskampioen.

"We hebben ons strijdplan goed uitgevoerd", zei matchwinnaar Nijland na afloop in gesprek met FOX Sports. "We hebben laten zien dat je het Ajax lastig kan maken met voetballen."

"We hebben het een paar maanden geleden al gedaan en nu flikken we het weer, daar ben ik heel blij mee", vervolgt Nijland. "We zijn er vandaag een paar keer goed uitgekomen. Voor rust hadden we al een keer moeten scoren. Zij hadden wel wat meer balbezit, maar wij gaven helemaal niks weg. Diederik Boer pakte op het einde nog een paar goede ballen. Het zat er bij hun zeker niet in vandaag."

Nijland heeft eindelijk wat te juichen. Na zijn doorbraak bij FC Groningen verdiende hij als talentvolle speler een transfer naar PSV. In Eindhoven kwam hij op de bank terecht en werd uitgeleend aan Willem II en NEC. Via Australië kwam hij uiteindelijk bij PEC Zwolle terecht. Ook daar leek hij in de voorbereiding op dit seizoen buiten de boot te vallen. In gesprek met trainer Ron Jans werd duidelijk dat Nijland voor de spitspositie moest gaan en dat is goed uitgepakt. 

"Ik ben ontzettend blij", aldus Nijland. "Hier ben je sportman voor. Dit heb ik de laatste jaren weinig meegemaakt. Ik ben voor mijn kans gegaan. In de media verscheen dat ik transfervrij mocht vertrekken. De trainer heeft daarop gereageerd door te zeggen dat dat absoluut niet het geval was. Ik ben blij dat ik voor mijn kans ben gegaan. Dit is heel mooi. Ook voor de ploeg. Twee prijzen op rij voor Zwolle, dat is uniek."