Loterijbaas opgepakt voor moord Wiels

Redactie

De politie van Curaçao heeft dinsdagochtend loterijbaas Robbie dos Santos aangehouden. Hij wordt als opdrachtgever verdacht van betrokkenheid bij de moord op politicus Helmin Wiels. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

Op het eiland wordt al langere tijd gesproken over een verband tussen de 56-jarige gokbaas en de liquidatie van Wiels. Donderdag werd de halfbroer van Dos Santos, voormalig minister van Financiën George Jamaloodin, al aangehouden.

Vlak na de moord op 5 mei vorig jaar, op het strand van Marie Pampoen even ten zuidoosten van Willemstad, verklaarde Dos Santos dat hij niets te maken heeft met de zaak. Wiels had vlak voor zijn dood aangekondigd een bom te leggen onder de sms-loterijen van de gokbaas.

"Men creëert roddels en zoekt een link tussen de nummerverkoop via sms en de moord op Helmin Wiels", schreef Dos Santos in een brief aan de media. "Ik ben een rustig persoon die gelooft in God. Alles wat met geweld te maken heeft, keur ik ten strengste af."

Wat de rol van Dos Santos precies is, maakte het Openbaar Ministerie niet bekend. Hij zou opdracht hebben gegeven om Wiels om te brengen. In de loop van dinsdag worden huizen in Willemstad doorzocht.