Rutten: Feyenoord gaat voor de winst

Maarten (rubbereend)

Fred Rutten denkt dat Feyenoord niet onder hoeft te doen voor Besiktas. De twee clubs treffen elkaar woensdag in de voorronde van de Champions League in de Kuip en Feyenoord gaat dan voor de winst, kondigde de nieuwe trainer van de Rotterdammers dinsdag op een persconferentie aan. "Ik zie geen favoriet voor deze wedstrijd, maar wij gaan voor de winst."

De technische staf van de Rotterdammers bekeek Besiktas veelvuldig. "Elk team heeft zwaktes, daar proberen wij gebruik van te maken." De kracht van Besiktas ligt volgens Rutten in de taaiheid. "Besiktas kan heel gedisciplineerd spelen en is technisch vaardig. Het is een team waar je moeilijk van kunt winnen. Aan de andere kant heeft Besiktas zelf ook moeite om wedstrijden te winnen, ze spelen vaak gelijk."

Voor de wedstrijd van woensdag kan Rutten beschikken over nieuwe aanwinst Khalid Boulahrouz. De verdediger zal echter geen hele wedstrijd spelen. "Ik denk dat hij klaar is voor een wedstrijd."

Ook Jordy Clasie is er gewoon bij. De middenvelder had een drukke zomer met Oranje op het WK, maar denkt niet dat dat een probleem is. "Ik voel me goed en fit. Ik wilde graag bij deze wedstrijden zijn." Clasie beseft dat het verwachtingspatroon gegroeid is nu hij een WK heeft gespeeld. "Met die druk moet ik om zien te gaan."

Het feit dat Feyenoord spelers als Graziano Pellè, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat kwijt is geraakt, doet volgens Clasie niet af aan de kracht van de Rotterdamse club. "We zijn belangrijke spelers kwijtgeraakt, maar waar spelers gaan, staan andere spelers op."