Wielrenster Pooley stopt na Commonwealth Games

Maarten (rubbereend)

De Engelse wielrenster Emma Pooley stopt na de Commonwealth Games met de sport. Dat heeft ze gezegd tegen de website rouleur.cc. De 31-jarige wil zich gaan richten op de triatlon en wil ook aan hardloopwedstrijden in de bergen mee gaan doen.

Zondag rijdt ze bij de wegwedstrijd van de Commonwealth Games in Glasgow haar laatste wedstrijd als profwielrenster. De stap van Pooley is opmerkelijk gezien haar succesvolle seizoen. In de Giro Rosa won ze enkele weken geleden drie etappes en het bergklassement.

"Je moet ooit stoppen", is Pooley laconiek over haar afscheid. "Ik dacht er na de Olympische Spelen van Londen al aan, maar vond toen dat ik nog niet klaar was. Ik heb lang getobd en kwam tot de conclusie dat de Commonwealth Games de perfecte gelegenheid zijn", legt ze uit. "Het is een groot evenement, het is bijna thuis en ik wil een mooi afscheid, dat ik gepland heb en zonder spijt."

Pooleys grootste succes zijn een zilveren medaille op de tijdrit tijdens de Olympische Spelen van Beijing en de wereldtitel op de tijdrit in 2010. In datzelfde jaar won ze de Tour de l'Aude, een grote meerdaagse koers in het vrouwenwielrennen. Vorig jaar deed ze al een stap terug om te promoveren als geotechnisch ingenieur.