Immers: "Nu moet het wél lukken"

Maarten (rubbereend)

Lex Immers wil met Feyenoord ten koste van Besiktas verder bekeren in de Champions League. De middenvelder rook twee jaar geleden al aan het grote werk. Feyenoord speelt woensdag in de voorronde van de Champions League tegen Besiktas.

Immers (28) speelde twee jaar geleden met de Rotterdammers in het voorportaal van het miljoenenbal tegen Dynamo Kiev. De Hagenaar merkte toen dat het niveau in Europa een stuk hoger is dan in de Eredivisie.

"Ik weet nog dat ik dacht: wat gebeurt hier? Zo’n hoog tempo had ik nog nooit meegemaakt", zei Immers tegen het Algemeen Dagblad. "Ik kwam net van ADO Den Haag en stond nu ineens tegenover Miguel Veloso, een Portugees international. De Champions League, die speelde ik kort daarvoor alleen op de PlayStation."

"Het blijft eeuwig zonde dat we het toen tegen Dynamo Kiev niet hebben afgemaakt, nu moet het wél lukken. Deze club is aan Europees voetbal toe", aldus de aanvallende middenvelder, die deze zomer verdedigers Daryl Janmaat, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en topscorer Graziano Pellè zag vertrekken.

Feyenoord hoopt zich de komende tijd nog te versterken. De Rotterdamse club trok vooralsnog alleen doelman Warner Hahn en routinier Khalid Boulahrouz aan. Oranje-international Terence Kongolo verlengde deze week zijn verbintenis met twee seizoenen. De verdediger ligt daardoor vast tot medio 2017.