Knevel zegt sorry voor 'ongepaste vraag' MH17

Harry

Andries Knevel heeft zijn excuses aangeboden aan een van zijn gasten in de uitzending van Knevel en Van den Brink. De presentator vroeg de zus van een slachtoffer van de ramp met de MH17 of ze wel eens nadacht over 'hoe hij eraan toe zou zijn' na een val van 'tien kilometer hoogte'.

"Ik heb in het gesprek van vanavond met Leonie, zus van de omgekomen Erik, een vraag gesteld die niet gepast was", twitterde Knevel na de uitzending. "Dat spijt mij zeer." Op Twitter regende het reacties van mensen die schande spraken over de vraag van de presentator. "Dit soort vragen trek ik niet", schreef Wouke van Scherrenburg over de eerste uitzending van het zomerseizoen.

"Je bedoelt wat er nog van over is?", reageerde de zus van het slachtoffer hakkelend in de uitzending. "Ja, dat zijn ook vragen die door je hoofd spelen. Kijk, in Eindhoven zijn ontzettend veel kisten gekomen, met net zo veel kans dat hij daar niet bij zit", zei ze. "Het kan zo zijn dat hij op de plek zat waar de inslag was en dat er niks van hem over is. Dat is voor ons onduidelijk."