Granero stapt definitief over naar Real Sociedad

Pino112

Esteban Granero verruilt Queens Park Rangers voor Real Sociedad. De 27-jarige Spanjaard speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Basken, maar hij kwam door een knieblessure slechts vier competitieduels in actie. Granero tekende maandag een contract voor vier seizoenen bij de club uit de Primera División.

Granero doorliep de jeugdopleiding van Real Madrid. Zijn doorbraak beleefde hij echter bij Getafe in 2007. Na twee succesvolle seizoenen bij die ploeg besloot Real hem terug te halen, maar een vaste waarde werd hij nooit in Estadio Santiago Bernabeu. Twee jaar geleden vertrok de middenvelder naar QPR.

Tegenover de komst van Granero bij Real Sociedad staat het vertrek van Antoine Griezmann. De Franse vleugelaanvaller gaat aan de slag bij Spaans kampioen Atlético Madrid, zo werd eerder maandag duidelijk.

Everton heeft de Bosnische international Muhamed Besic aangetrokken. De 21-jarige verdediger komt over van Ferencváros uit Hongarije en tekende een contract voor vijf seizoenen. Op het WK in Brazilië kwam Besic in alle groepsduels in actie. Eerder speelde hij voor Hamburger SV.