Froome richt pijlen op Vuelta

Frank (franklop)

Chris Froome gaat volgende maand van start in de Ronde van Spanje. Dat bevestigt de onttroonde tourwinnaar in gesprek met NBC Sports. Froome brak een kleine drie weken geleden zijn linkerpols en rechterhand en staakte al in de vijfde etappe van de Tour de France de strijd.

"Ik ben terug op de fiets, maar mijn armen zijn nog wel ingepakt", vertelt Froome, die in 2011 al eens tweede werd in de Vuelta. Vooralsnog is de eindzege geen doel. "Ik moet fit worden. Dat is de eerste stap. Het zou fantastisch zijn om een mooi resultaat neer te zetten, maar het wordt een heel zware race." De Vuelta begin op 23 augustus in Jerez de la Frontera.

Froome was samen met Alberto Contador de grote favoriet voor het winnen van de Tour, maar beiden vielen al in een vroeg stadium uit. Vincenzo Nibali reed daardoor onbedreigd naar de zege.

"Het was voor mij moeilijk om van een afstand te zien dat Nibali in de bergen nauwelijks werd uitgedaagd", zegt Froome. "Er was geen strijd om het geel. Dat is triest voor een grote ronde als de Tour. Maar Nibali heeft absoluut verdiend gewonnen."