Guardians of the Galaxy 2 nu al aangekondigd

Redactie

Guardians of the Galaxy moet nog in de bioscoop verschijnen, maar de makers zijn al bezig met een vervolg. De première van Guardians of the Galaxy 2 staat gepland voor 2017, liet filmstudio Marvel zaterdag weten tijdens de strip- en filmbeurs Comic-Con in San Diego, schrijft het Amerikaanse filmblad Variety.

Voor ingewijden was al duidelijk dat het vervolg eraan zat te komen. Aan het eind van de eerste film is immers al een korte scène te zien met beelden uit deel twee. Guardians of the Galaxy is gebaseerd op een langlopende stripreeks van Marvel, dat probeert hiermee het immense succes van de films over hun lucratiefste verzameling superhelden The Avengers te evenaren.

Waar de Avengers duister en serieus zijn, zijn de Guardians meer een persiflage op bekende superheldenclichés en eigenlijk ook zichzelf. Zo bestaat het team onder meer uit een pratende wasbeer en een lopende boom die bij lange stilstand wortel schiet. Aan grote acteurs geen gebrek, want deze personages worden ingesproken door respectievelijk Vin Diesel en Bradley Cooper. Ook Zoe Saldana, Djimon Hounsou, Glenn Close en Benicio Del Toro behoren tot de cast.