Cleverley: "Ben het type dat Van Gaal graag ziet"

Redactie

Tom Cleverley heeft hoge verwachtingen van zijn samenwerking met Louis van Gaal. Naar eigen zeggen past de middenvelder goed bij de filosofie van zijn trainer. Cleverley is er de voorbije jaren niet in geslaagd om uit te groeien tot onomstreden basisklant, maar hoopt die stap alsnog te zetten. Onder de hoede van Van Gaal hoopt hij uit te groeien tot een dragende kracht bij The Mancunians.

De 24-jarige international put vertrouwen uit de WK-prestaties van Oranje. "Ik heb het Nederlands team van mijn trainer gezien op het WK en op basis van die wedstrijden durf ik te stellen dat ik het type speler ben dat hij graag ziet", zo liet hij de verzamelde media zaterdag weten.

Cleverley beseft dat iedereen 'op nul begint' nu er een nieuwe trainer voor de groep staat. "Ik zal het op de trainingen en vooral tijdens wedstrijden moeten laten zien. Ik denk dat er plek is voor mij in het team, maar dat zal ik moeten bewijzen."

Batterij opgeladen
Tijdens het afgelopen WK was Cleverley niet van de partij. Hij behoorde tot de groep afvallers die bondscoach Roy Hodgson moest teleurstellen. Naar eigen zeggen heeft de kleine middenvelder profijt gehad van de rustige zomer.

"Ik heb de batterij weer kunnen opladen", zei hij daarover. "Nu zijn we allemaal terug en hopen we de trainer te overtuigen. We weten wat hij wil: dynamisch positiespel. Hij is erg duidelijk en we hebben een groep jonge spelers die graag willen leren."