West Ham heeft spijt van aankoop Carroll

Redactie

West Ham United nam Andy Carroll met hoge verwachtingen over van Liverpool, maar inmiddels is de Engelsman opnieuw geblesseerd geraakt. Tijdens de voorbereiding van West Ham United in Nieuw-Zeeland raakte de Engelsman geblesseerd aan zijn enkel. Hij staat daardoor vier maanden buitenspel. West Ham haalde hem in augustus 2012 eerst op huurbasis naar Londen.

In zijn eerste seizoen kwam Carroll nog tot 24 competitieduels (zeven goals), maar daarna begon de ellende. Nadat hij voor een recordbedrag van achttien miljoen euro van Liverpool werd gekocht, kon de speler vanwege een hielblessure pas in januari weer in actie komen.

Ontslag
"Als we hadden geweten wat we nu weten, dan hadden we hem niet aangetrokken", reageert vicevoorzitter David Sullivan in The Telegraph. Volgens een fysiotherapeut van West Ham zou Carroll aan het begin van vorig seizoen wedstrijdfit zijn. Hij is inmiddels ontslagen.

Andy Carroll baarde in januari 2011 opzien toen hij voor een recordbedrag van veertig miljoen euro overstapte van Newcastle United naar Liverpool. Ook bij The Reds kon de negenvoudig international de verwachtingen niet waarmaken.