Mata prijst Oranje's monsterzege op Spanje

Maarten (rubbereend)

Juan Mata was voordat hij Louis van Gaal had ontmoet al onder de indruk van zijn nieuwe coach bij Manchester United. De spelmaker zag Spanje op het WK vanaf de bank met 5-1 verliezen van het Nederlands elftal van Van Gaal. "Die wedstrijd was erg, erg slecht voor ons. Ze scoorden vijf goals, hij heeft dus geweldig werk geleverd", zegt hij op de website van de FIFA.

Mata is na zijn ontmoeting met de oud-bondscoach nog steeds onder de indruk. "Hij vraagt veel. Hij is erg eerlijk, recht voor zijn raap. Dit is denk ik een perfecte manier om te werken, om voor hun neus te zeggen van je van spelers vindt."

Van Gaal lijkt voor komend seizoen voor een 3-5-2-formatie te kiezen bij United, een formatie waarin Mata als centrale middenvelder goed tot zijn recht kan komen. "Als ik achter de twee aanvallers speel dan is dat een goede positie voor mij. Ik kan proberen te scoren en assists te geven", zegt de Spanjaard, die vorig seizoen vaak op de rechterflank werd geposteerd door David Moyes.

Mata kende bij United zijn eerste trofeeloze seizoen in Engeland, nadat hij in de winter was overgekomen van Chelsea. "Hopelijk win ik dit seizoen weer iets. We hebben geweldige spelers en een geweldige manager", zegt hij over onder anderen Robin van Persie en Van Gaal.