Koeman nog niet klaar op transfermarkt

Frank (franklop)

Ronald Koeman haalde deze zomer Graziano Pellè en Dusan Tadic naar Southampton. Volgens de manager zijn meer aankopen nog onderweg. Southampton verloor met Rickie Lambert, Adam Lallana (beiden Liverpool) en Luke Shaw (Manchester United) drie steunpilaren van vorig seizoen.

Dejan Lovren vertrekt waarschijnlijk ook naar Liverpool, terwijl Calum Chambers in de belangstelling van Arsenal staat. "Als iemand vertrekt, is het onze taak een opvolger te halen", zegt Koeman in de Engelse media. "Lovren was een belangrijke schakel voor dit team. We doen er daarom alles aan om een vervanger te regelen en dat lijkt te gaan lukken. De club werkt hard en er is nog tijd."

"Met Tadic en Pellè hebben we al twee nieuwe spelers binnen, maar er zullen er nog meer komen." Koeman vindt het niet vreemd dat Southampton zoveel topspelers is kwijtgeraakt. "Deze club heeft immers een geweldig seizoen achter de rug."

The Saints eindigden onder leiding van Mauricio Pochettino op de achtste plaats in de Premier League, terwijl een jaar eerder nog tegen degradatie werd gespeeld. De achtste plek is de hoogste notering die Southampton in de Premier League heeft gehaald.